KIK LAKNAK A VARÁZSERDŐBEN?


A KIÁLLÍTÓK LISTÁJA A KÉPRE KATTINTVA ELÉRHETŐ



EREDMÉNYHIRDETÉS


Óvodás

1. Helyezett - Dianis Zsófia Lotte (nagycsoport)

2. Helyezett - Paksicza Janka (nagycsoport)

3. Helyezett - Jónás Vanessza (középső csoport)

 

Alsós

1. Helyezett - Rónai Barnabás (4. osztály)

2. Helyezett - Bak Szonja (2. osztály)

3. Helyezett - Kovács Brigitta (2. osztály)

 

Különdíjas

2.c Székesfehérvár Különdíjas

Igar József Péter (2. osztály)

 

Felsős

1. Helyezett - Lukács Luca (7. osztály)

2. Helyezett - Takaki Maya (6. osztály)

3. Helyezett - Bérczes Luca (8. osztály)

 

Gratulálunk és köszönjük szépen a munkákat!

 

Ezzel azonban még nincs vége. Az ünnepélyes díjátadó mellett kiállítást és workshopot is szervezünk. Ennek időpontja szeptember elején várható, mert úgy gondoltuk, hogy a nyári szünetben többen elutaznak, kevésbé elérhetők. Ezért a folytatásról később küldünk értesítőt!

 

Szép nyarat kívánunk mindenkinek!


Kreatív alkotói pályázat gyerekeknek és fiataloknak


Kik laknak a Varázserdőben? Mutasd meg a saját csodaerdőd és lakóit!

A körülöttünk lévő környezet és a természet megóvása különösen fontossá vált napjainkban... 

Milyen a te erdőd? Kik laknak benne?

Oszd meg velünk a benned élő varázs világot!

Gyermek rajz- és alkotói pályázatot hirdetünk, amelyre olyan óvodás, 1-4. osztályos valamint 5-8. osztályos, magyarországi gyerekek, fiatalok jelentkezését várjuk, akik megosztják velünk a saját erdőjüket és az erdőjükben lakó élővilágot.

Legyen szó akár rajzról, animációról, kisfilmről, fotókról, írásról vagy szoborról nyitottak vagyunk bármilyen kreatív ötletre.


PÁLYAMUNKÁK

A pályázatra a gyerekek és a fiatalok 2021. április 10-től küldhetik a kész munkáikat. A felhívásra készített rajzokat és alkotásokat egészen június 15-ig fogadjuk. Az alkotások készülhetnek hagyományos, analóg vagy digitális eszközökkel, de akár a kettő ötvözésével is.

Mivel lehet nevezni?

A gyerekektől és fiataloktól azt kérjük, hogy repüljenek a képzeletük szárnyain és mutassák be a képzeletükben lévő varázserdőt, ahol a csodákkal teli környezetben olyan lények laknak akik maguk is varázserővel bírnak, mindezt az alábbi eszközök segítségével:

1. hagyományos, analóg: kreatív rajz-festés, kollázs, hajtogatás, makett építés, szobor
2. digitális: film, fotósorozat, animáció, gif, digitális kollázs, esetleg a kettő ötvözése, stb.
Amiket értékelünk:

● Egyéni látásmód

● Fantázia, ötletesség 

● Kivitelezés, megoldási mód

A beérkezett pályamunkákat szakemberekből álló zsűri értékeli.

A ZSŰRI

Barti Magdolna vagyok, grafikusművész, tanár.

 

Sokszor kiállításokon gondolkodom azon, vajon ki, mennyit értene meg abból, amit én éppen nézek. Milyen hatással lehetne az a kép másra. Mit mondana róla egy óvodás vagy éppen kisiskolás korú gyermek.

 

Amikor a lányom 3 éves volt, rendszeresen utaztunk busszal, metroval és sokszor elég hosszú (kisgyerek számára mindenképp) utat kellett megtennünk. Ebben az időszakban szoktunk rá, hogy az utcai plakátokat, képeket, hirdetéseket nézegettük és elemeztük. Na jó, beszélgettünk róluk. Kialakult az a játékunk, hogy én kérdeztem, ő pedig elmondta, hogy mit lát, mit gondol arról, hogy mi van a plakátokon és, hogy szerinte kinek szól.

 

Azóta több év eltelt már, de én folyamatos kíváncsisággal és csodálattal figyelemmel mind az ő, mind a korosztálya alkotásait. A bátorságukat, a szabadságukat és a fantáziájukat.

 

Ezért is örülök, hogy sikerült elindítani ezt a pályázatot és, hogy ilyen remek szakemberek és támogatók is csatlakoztak a kezdeményezésemhez!


Lakatosné Laczkó Andrea vagyok, óvodapedagógus:

 

Mondhatnám, hogy mindig óvodapedagógus voltam, de ez így ebben a formában nem igaz.

 

Gyerekkoromban viszont mindig az akartam lenni. Tudatosan, kitartóan készültem a pályára és még akkor sem adtam fel mikor elutasították a felvételimet, mert abban az időben még túljelentkezés volt ezen a pályán, amit sajnos most nem mondhatok el. Aztán persze még is az lettem, és közben azzá is

váltam, mert hiába tanul annak az ember az igazi pedagógussá válást meg kell, és ki kell érdemelni az évek folyamán. A minőségi mércét nem mi adjuk, hanem a szülők és a minden reggel beérkező gyerekek. Évek kemény munkája által válunk igazán pedagógussá. Szüleimtől megtanultam, hogy ha csinálok valamit akkor vagy jól csináljam, vagy inkább sehogy, köztes megoldás nem létezik, és ez

tökéletesen igaz erre a pályára is.

 

Szeretem a világot, amiben élek, és szeretem ezt a világot megmutatni és felfedeztetni a gyerekekkel. Megmutatni környezetünk, életünk számtalan csodáit, a mese, a természetjárás, vagy környezeti tapasztalások által. Felébreszteni a gyermeki kíváncsiságot, megmutatni a láthatatlan csodákat. Magokat szórni lankadatlan, és bízni abban, hogy ezek a magocskák szárba szökkennek idővel. Szeretnék emlékeket nyújtani, amik majd hosszú évek múltán felidézhetővé válnak egy újabb gyerekszobában.

 

Köszönöm a felkérést, s hogy ennek az izgalmas feladatnak a részese lehetek.


Kollár Borbála vagyok, dekoratőr.

 

A Borarti - Alkoss szabadon! koncepcióját az örömteli alkotótevékenység és a gyerekkori önkifejezés fontosságának tükrében álmodtam meg.

 

Tíz évvel ezelőtt indítottam el önálló blogomat Borarti for kids néven, ami azóta olyan tevékenységekkel és termékekkel egészült ki, mint tematikus alkotótáborok, egyedi kézműves dekorációs megoldások, DIY-pakkok és workshopok gyerekek és felnőttek számára egyaránt. 2020-tól új társammal, Benke Anitával folytatjuk a munkát, akivel közösen építjük a Borarti márkát. Célunk, hogy megmutassuk másoknak is egyedi életfilozófiánkat: a szabad alkotás szépségét, a természet szeretetét, valamint az újrahasznosítás fontosságát.


Ország László vagyok, képzőművész, tanár.

 

A múlt század közepén születtem a „fővárosban”, Balatonmagyaródon, a Kis-Balaton fővárosában.

Iskoláimat végeztem Kiskomáromban (általános); Sopronban (erdészeti technikum); Pécsett (biológia-rajz tanár); Budapesten, ELTE (pedagógia) és Magyar Iparművészeti Egyetem (vizuális- és környezetkultúra, média) szakokon. Voltam kollégiumi nevelő, rajztanár, tanársegéd, adjunktus,

docens, művésztanár, mestertanár, (ahogy a papírjaimra írták). Tanítottam az ált. iskola alsó- és felső tagozatán, szakmunkásképzőben, gimnáziumban, főiskolán, egyetemen. 6 évig voltam általános és tanulmányi főigazgató-helyettes a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán. Ugyanott a Rajz- vizuális

nevelés tanszék vezetője 6 évig; alapítója és 4 évig vezetője a Fotóművészeti tanszéknek. 20 éven át vezettem az egyedi-rajz szekciót Nagyatádon a Gyermek- és Ifjúsági Képzőművészeti Táborban.

Évekig dolgoztam a Csokonai Tanítóképző Főiskola tehetséggondozó fórumán általános- és középiskolás csoportokkal.

 

Készítek fényképeket, elektrográfiákat, képtárgyakat (rajz, festés), installációt, animációt. 22 önálló kiállításom volt. Mintegy 400 csoportos kiállításon szerepeltek munkái hazai és nemzetközi színtereken. Tagja vagyok a Kapos Art-nak, a MAOE-nek és a MET-nek.


Tóth Artin vagyok, dokumentumfilm-rendező.

 

Úgy döntöttem, nem kezdem el felsorolni a száraz adatokat - mikor, mit és mennyit forgattam, milyen díjakat kaptam, mert nem ezeket tartom fontosnak.

Valójában az egyik legfontosabb szakasza az volt az életemnek, amikor egy budapesti kórház gyermek-hematológiai osztályán forgattam. Ez alatt a hét év alatt, amit a steril bokszokban és szobákban töltöttem nagyon súlyos beteg gyerekekkel, megtanultam, mit jelent a filmezés az ágyhoz kötött, krónikus kisbetegek számára. Akkoriban még nem tudtunk túl sokat a művészetterápiáról - vagyis amikor a művészetet hívjuk segítségül a gyógyuláshoz. Én egyszer csak a kezükbe adtam a kamerát és a laptopot (persze steril fóliába csomagolva), és megtanítottam őket a filmezés alapjaira. A képekben való gondolkodásra, a vágás ritmusára, a történetmesélésre. Gyakran annyira várták már a közös munkát, a filmezést, hogy akár még a kezelések sem tűntek annyira fájdalmasnak számukra.

 

Végtelenül hálás vagyok az életnek azért, hogy megismerhettem ezeket a gyerekeket, és hogy láthattam a videó-naplóikat, vagy fotóikat, esetleg animációs kisfilmjeiket. Talán semmi a világon nem annyira izgalmas, mint egy gyerek szemével megismerni és látni a világot - az ő világukat.

 

Ezért érzem óriási megtiszteltetésnek, hogy a Varázserdő alkotói pályázatra beérkező műveket láthatom majd, és a zsűri munkájában részt vehetek. 

PÁLYAMUNKÁK BEKÜLDÉSI IDEJE, HELYE ÉS MÓDJA

A pályamunkákat és a kitöltött nyilatkozatot 2021. április 10. és június 15. között vártuk. 

A pályázati Részvételi Szabályzata és Adatvédelmi tájékoztatója, valamint Szülő / Törvényes képviselő nyilatkozata az alábbi linkeken érhetők el:

Részvételi Szabályzata és Adatvédelmi tájékoztató

A részvételi szabályzat elfogadásához szükséges Szülői / Törvényes Képviselő nyilatkozata, amiben hozzájárul a 18 év alatti gyermek adatainak, pályamunkájának kezeléséhez. Ezt is kérem kitöltve és aláírva elküldeni befotózva a pályamunkákkal együtt: Szülői / Törvényes Képviselő nyilatkozata innen tölthető le.

(egy szülő / pedagógus több gyermek, fiatal munkáját is beküldheti, ebben az minden általa támogatott fiatal külön regisztrációja szükséges)

Kérjük elküldeni a következőket:

1. Pályamunkák (személyenként max. 3 db) - a kép / alkotás méreteit feltüntetve a pályaműről készült képet JPG fájlformátumban, min. 72 DPI felbontással, max. 5 MB méretben vagy az animációt, videót mp4 formátumban.

2. A pályamunka címét (ha van)

3. A kitöltött és aláírt Szülő / Törvényes Képviselő nyilatkozatot

4. A Pályázó pontos nevét és korát.

A Pályamunkákat emailben vagy file küldő rendszeren keresztül vártuk 2021. június 15-én 24.00 óráig.

A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA

Mindegyik korosztályban 3 helyezettet hirdetünk.

  • óvodás korosztály
  • 1-4. osztályos korosztály
  • 5-8. osztályos korosztály

Minden korosztályban I. II. III. helyezettet hirdetünk, a díjazások korcsoportnak megfelelően összeállított ajándékcsomag (kreatív eszközök, édesség, üdítő).

 

az I. helyezettek egyenként: 15.000 Ft értékű ajándékcsomagot kapnak ajándékba

a II. helyezettek egyenként: 11.000 Ft értékű ajándékcsomagot kapnak ajándékba

a III. helyezettek egyenként: 7.000 Ft értékű ajándékcsomagot kapnak ajándékba

 

A díjazások mellett a beküldött és a zsűri által beválogatott alkotásokból kiállítást is szervezünk.

LEGFONTOSABB IDŐPONTOK

Pályamunkák beküldési ideje: 2021. április 10. - június 15.

Eredményhirdetés: 2021. június 26.

A Varázserdőt egy workshop keretében fogjuk elkészíteni és bemutatni, ami egyben a díjátadás időpontja és a kiállítás megnyitója is lesz, ennek otthont a Borarti Art Studio & ÉlményTér (Budapest, Budafoki út 70.) ad majd helyet.  A kiállítás bemutatásra kerül még a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban is. Itt a munkáknak a zsűri által válogatott része valós formában kerül bemutatásra, a többit képernyőn vetítjük majd. A kiállítandó, eredeti képeket postán kérjük majd elküldeni. Erről e-mailes tájékoztatót küldünk az érintetteknek. (Az időpont még egyeztetés alatt, változhat aktuális járványhelyzettől függően.)

A beérkezett pályamunkák bemutatásra kerülnek a Szervező honlapján és Facebook és Instagram  oldalán, valamint a Youtube csatornáján. A pályázó, a beküldéssel hozzájárulását adja a pályamunkák ingyenes bemutatásának név és kor feltüntetése mellett. (A pontos Felhasználási feltételek a linkre kattintva olvashatók.)

A kérdéseket és észrevételeket az alábbi e-mail-címre várjuk: hello@bartimagdolna.com

Legyen egy közös, varázslatos Erdőnk!

 

A PÁLYÁZAT TÁMOGATÓ PARTNEREI ÉS MÉDIAPARTNEREI

AJÁNLÓ

Kirándulás, túrázás gyerekkel I. rész

Kirándulás, túrázás gyerekkel II. rész

Olvass még a blogon