· 

Influenszer

Egy nagyon aktuális gyakorlati példa a startégia fontosságáról

A legújabb terméked/szolgáltatásod promotálására felkértél egyszer, esetleg kétszer egy influenszert. Ő megtette és... és nem történt semmi.

Mire gondoltál, mi lesz? Miért van ez?

Az első, dolog amit érdemes tudni, hogy az influenszer nem a te salesesed, nem ő fogja eladni a termékedet. Ő csak egy modern szórólap. Egy. Gondolj bele, hányféle marketing eszközt használsz egyébként? Honlap, Insta, Facebook, Youtube, rendezvény, szórólap, katalógus, személyes kapcsolatok és még sorolhatnám. Gondoltad azt valaha, hogy csak az egyiket használod és ennek a hatására jön az összes bevételed?

Na, de visszatérve az influenszer irányvonalhoz. Ha felkérsz egyet egyszer egy alkalomra, csak úgy a levegőbe, az szinte biztos, hogy semmit nem fog érni. De, ha már volt a dolognak előzménye esetleg már több formában is és ennek a startégiai folyamatnak egy következő állomása az influenszer, akkor már lehet némi eredmény. Ha a stratégiai tervezést továbbviszed és megtámogatod remarketinggel is a folyamatot vagyis a korábbi érdeklődőket újra megkeresed, még jobb eredményeket érhetsz el.

Tudod, "Egy fecske nem csinál nyarat".

Szóval, gondolkodj kampányszerűen, legyen stratégiád. Ez azt jelenti, hogy tudd mit miért és mikor szükséges csinálni. És ha ezeket tudod, a költségeket is könnyebb belőni. Mindjárt kevesebb lesz a stressz is. Tiszta előny, nem? De ha nem csináltál még ilyet, bízz meg valakit legalább egyszer, hogy lásd, hogyan zajlik a folyamat. És bízz meg valakit akkor is, például engem, ha nem érsz rá, hogy ilyen dolgokkal foglalkozz a sok egyéb teendőd mellett.

A fent említett stratégiai folyamatnak a része lehet az influenszer:

1. Ez a megbízás lehet egy vagy több alkalomra szóló.
2.  Fontos, hogy a célcsoportod a közönsége része.
3. És lényeges az is, hogy hitelesen tudja képviselni a termékedet.
4. És elengedhetetlen, hogy pontosan beleilleszkedjen a koncepcióba.

----

5. És végezz utánkövetést. Kérj véleményt a közönségtől, a csapattól, kövesd a sajtót, figyeld és elemezd a statisztikát. Vonj le következtetéseket és összegezz! Ezeket pedig használd fel a következő alkalommal, hogy az még jobb lehessen!

Többek között ezért is szoktam mondani:
Gondolkodj képekben!