Kirándulás, illetve túrázás gyerekkel I.
kirándulás · 05. May 2021
Ez az új bejegyzéssorozat erről szól majd, ehhez nyújt segítséget. Minden héten csütörtökön, itt a blogon. A bejegyzésekben kirándulóhelyekről, személyes tapasztalatokról lesz szó, néhány jó tanáccsal fűszerezve.

„Nálam az írás és a képalkotás valahogyan összefügg.” - Interjú Láng Eszter képzőművésszel
Egy portrékép, 5 kérdés · 10. January 2021
Láng Eszter képzőművésszel, a Képírás internetes folyóirat szerkesztőjével először a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállításain, rendezvényein találkoztam. Később, több év alatt, közös munkák és kiállítások során az a megtiszteltetés ért, hogy jobban megismerhettem, és ma már talán megengedi, hogy barátomnak is nevezzem. Az "Egy portrékép, 5 kérdés" legújabb évadának induló részében: Láng Eszter tanár, képzőművész, író, szerkesztő, kurátor.

Szabad alkotás, önálló gondolkodás interjú Kollár Borbála dekoratőrrel
Egy portrékép, 5 kérdés · 10. January 2021
Kollár Borbálára először egy kiállítás látogatása közben figyeltem fel. Ha jól emlékszem, a Ludvig Múzeumban láttam futólag, a LUDWIG GOES POP + THE EAST SIDE STORY (2015. október 9. – 2016. január 3.) című kiállításán, a nyitás utáni napokban. Körülbelül egy héttel később találkoztunk újra egy művészettel kapcsolatos előadássorozaton, aminek ő is hallgató résztvevője volt. ...

"Egy csipet torta" interjú Horváth Alexandrával
Egy portrékép, 5 kérdés · 27. December 2020
Horváth Alexandrát, az "Egy csipet torta" megálmodóját kérdeztem az "Egy portrékép, 5 kérdés" következő részében.

Egy kanadai kiállításon szereplő elektrográfiám részletei
grafika · 25. December 2020
A következő sorozatom vagy ha úgy tetszik, ezek a variációk egy ottawai kiállítás felhívására készültek. A címe: Kapcsolódás I.-XI. Egy sorozatban az az izgalmas, hogy ugyanaz vagy legalábbis nagyon hasonló elemekből több kép készül, amik nem sokban különböznek, mégis a jelentésük egy kevés formai változtatástól akár az ellenkezőjére is megváltozhat. Izgalmas játék ez.

grafika · 27. September 2020
Csak egy példa rá, hogy miért nézd meg a tervezett grafikákat szürkében (fekete-fehérben) is?

Egy portrékép, 5 kérdés · 27. September 2020
A mai interjú rendhagyónak mondható, mivel megfordultak a szerepek. Volt egyetemi Mesteremmel Ország Lászlóval beszélgettem, mikor megkérdezte, én miért nem szerepelek a sorozatban. Én? - kérdeztem vissza. Igen. - felelte. Sokáig vakargattam a fejemet, mire végül rábólintottam. Ennek egyetlen célja volt, hogy itt is legyen okom elmondani, hamarosan megnyílik a következő önálló kiállításom, ami számomra nagyon fontos mérföldkőnek számít az alkotói munkásságomban. És most jöjjenek a kérdések.

Egy portrékép, 5 kérdés · 27. September 2020
"Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmje már most nagy érdeklődést keltett. A fiatal színészek mellett: Herr Szilvia, Rácz Dávid, Vajda Kristóf, a fő szerepekben láthatjuk még Polgár Csabát, Mácsai Pált és Schell Juditot is. A film fő szála a zaklatás, az online zaklatás. Ami sajnos, ha a híreket nézzük, aktuális mostanában és nagyon nehéz téma. Gyerekeket, fiatalokat érik ilyen bántalmazások, akik koruknál fogva a leginkább kiszolgáltatottak, és védtelenek." Interjú Vajda Kristóffal.

Egy portrékép, 5 kérdés · 26. September 2020
"Néhány évvel ezelőtt egy nagyon komoly elhatározásból, ám egy ehhez véletlenszerűen kapcsolódó helyzetből adódott, hogy noteszeket kezdtem készíteni. Teljes életmód váltást akartam, és a művészeti alkotómunka mellett egy olyan tevékenységet, amit szeretek csinálni és financiálisan is támogatja az életemet. Kaptam pár, éppen senkinek nem kellő, parlagon heverő keménytáblás noteszt és befestettem őket. Nevet adtam a gyereknek, DOT for You." Interjú Baglyas Erikával.

Egy portrékép, 5 kérdés · 26. September 2020
Interjú Bagladi Erikával a Vad Balataon című film producerével és forgatókönyvírójával

Show more