grafika · 27. September 2020
Csak egy példa rá, hogy miért nézd meg a tervezett grafikákat szürkében (fekete-fehérben) is?

Egy portrékép 5 kérdés · 27. September 2020
A mai interjú rendhagyónak mondható, mivel megfordultak a szerepek. Volt egyetemi Mesteremmel Ország Lászlóval beszélgettem, mikor megkérdezte, én miért nem szerepelek a sorozatban. Én? - kérdeztem vissza. Igen. - felelte. Sokáig vakargattam a fejemet, mire végül rábólintottam. Ennek egyetlen célja volt, hogy itt is legyen okom elmondani, hamarosan megnyílik a következő önálló kiállításom, ami számomra nagyon fontos mérföldkőnek számít az alkotói munkásságomban. És most jöjjenek a kérdések.

Egy portrékép 5 kérdés · 27. September 2020
"Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmje már most nagy érdeklődést keltett. A fiatal színészek mellett: Herr Szilvia, Rácz Dávid, Vajda Kristóf, a fő szerepekben láthatjuk még Polgár Csabát, Mácsai Pált és Schell Juditot is. A film fő szála a zaklatás, az online zaklatás. Ami sajnos, ha a híreket nézzük, aktuális mostanában és nagyon nehéz téma. Gyerekeket, fiatalokat érik ilyen bántalmazások, akik koruknál fogva a leginkább kiszolgáltatottak, és védtelenek." Interjú Vajda Kristóffal.

Egy portrékép 5 kérdés · 26. September 2020
"Néhány évvel ezelőtt egy nagyon komoly elhatározásból, ám egy ehhez véletlenszerűen kapcsolódó helyzetből adódott, hogy noteszeket kezdtem készíteni. Teljes életmód váltást akartam, és a művészeti alkotómunka mellett egy olyan tevékenységet, amit szeretek csinálni és financiálisan is támogatja az életemet. Kaptam pár, éppen senkinek nem kellő, parlagon heverő keménytáblás noteszt és befestettem őket. Nevet adtam a gyereknek, DOT for You." Interjú Baglyas Erikával.

Egy portrékép 5 kérdés · 26. September 2020
Interjú Bagladi Erikával a Vad Balataon című film producerével és forgatókönyvírójával

Egy portrékép 5 kérdés · 26. September 2020
Tóth Artinnal dokumentumfilmessel beszélgetek az Egy portrékép, 5 kérdés interjúsorozat következő részében, és nagyon izgulok. Izgulok, mert egy olyan embernek kell most kérdéseket feltennem, akit szívem szerint, csak hallgatnék. Hallgatnám a történeteit, az igaz meséit, érezném a világát és átélném azt, amiket újra átélne ő is, talán kicsit másképp, talán kicsit letisztulva így az idő elteltével, de még így is Emberként.

Egy portrékép 5 kérdés · 26. September 2020
Vajda Lászlóval először 2012-ben találkoztam egy közös barátunknak Zemlényi-Kovács Zoltánnak (ZZ) rendezett flashmob kapcsán, amivel az akkor megjelent, "A Tenzi naplója - levél a másvilágra" című új könyvének népszerűsítése és bemutatása volt a cél. Én többedmagammal az eseményt fotóztam, Vajda László pedig megrendezte, koordinálta és készítette a hozzá kapcsolódó videókat.

Egy portrékép 5 kérdés · 26. September 2020
"Az utazásaim során is riporter szemmel fotózom, mint ahogy az esküvőkön is ezt a stílust szeretem, amikor egy sorozat nagyobb része az őszinte pillanatokból áll. Utazási fotóimban ott lehet elcsípni a riporteri szemléletet, hogy nem a “klasszikus” nyaralási fotóanyaggal térek haza, hanem egy olyannal, amely az adott helyet képes keretbe foglalva bemutatni." Interjú Garai Antal, "Atom"-mal.

Egy portrékép 5 kérdés · 26. September 2020
Infografikus, szerkesztő, művészetszervező, elektrografikus. Az InfoTandem infografikai projekt vezetőszerkesztője és társalapítója; a Forbes magazin korrektora; a Képírás internetes folyóirat honlapszerkesztője; prezentációkészítéssel is foglalkozik. Az Árnyékkötők Alkotócsoport társalapítója; az Arnolfini Archívum társalapítója feleségével, Horváth Irával; az Arnolfini Szalon esszéportál és az Arnolfini Kantin gasztrokulturális honlap alapító szerkesztője. Interjú Zsubori Ervinnel.

grafika · 10. September 2020
Jellemzően folyamatban gondolkodom és ami a sorozatokból még pluszban kihozható, az annak a megfigyelése, hogy egy téma, hogyan hat többféleképpen. Amolyan kísérletezés, amit megjegyzek, elteszek valahol az agyam egyik polcára és mikor szükséges előveszem és használom.

Show more