"Csak alszom" - interjú Márton Andrással
Egy portrékép, 5 kérdés · 23. May 2021
Legtöbben a KFT zenekar dobosaként ismerik, de talán azt kevesebben tudják, hogy nem csak zenél, de komoly látványmunkákat is végez, mind a KFT zenekar koncertjeinek megjelenésével, mind más területeken. Több honlap ötlete és megvalósulása is az ő érdeme. Vagy a Szépművészeti Múzeum megbízásából, az ötlete nyomán jött létre egy a "Mesterművek a Szépművészeti Múzeumban" című CD gyűjtemény, ami 314 műtárgyat mutat be és a néző interaktív módon ismerkedhet velük.

Kirándulás, túrázás gyerekkel III.
kirándulás · 20. May 2021
A természetjárás, önfegyelemre, kitartásra, türelemre nevel. Általa megtanítjuk, hogyan éljenek harmóniában a környezetükkel, a világban, úgy, hogy ne romboljanak, csak hozzátegyenek ahhoz. Tanítsuk meg őket, hogyan mozogjanak a természetben, hogy minél ügyesebbek és magabiztosabbak legyenek benne.

Kirándulás, illetve túrázás gyerekkel II.
kirándulás · 15. May 2021
Ez a bejegyzés a "Kirándulás, túrázás gyerekkel" második része, aminek írásához vendégírónak Lakatosné Laczkó Andreát óvodapedagógust kértem fel, aki a "Kik laknak a Varázserdőben?" rajzpályázat egyik zsűritagja is. Andi néni - ahogy a gyerekek hívják-, ha nem óvodás csoportokkal kirándul hétköznap, akkor hétvégenként a családjával járja a terepet és a vidéket. A mai írásában néhány hasznos tippet oszt meg velünk az induláshoz.

Kirándulás, illetve túrázás gyerekkel I.
kirándulás · 05. May 2021
Ez az új bejegyzéssorozat erről szól majd, ehhez nyújt segítséget. Minden héten csütörtökön, itt a blogon. A bejegyzésekben kirándulóhelyekről, személyes tapasztalatokról lesz szó, néhány jó tanáccsal fűszerezve.

„Nálam az írás és a képalkotás valahogyan összefügg.” - Interjú Láng Eszter képzőművésszel
Egy portrékép, 5 kérdés · 10. January 2021
Láng Eszter képzőművésszel, a Képírás internetes folyóirat szerkesztőjével először a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállításain, rendezvényein találkoztam. Később, több év alatt, közös munkák és kiállítások során az a megtiszteltetés ért, hogy jobban megismerhettem, és ma már talán megengedi, hogy barátomnak is nevezzem. Az "Egy portrékép, 5 kérdés" legújabb évadának induló részében: Láng Eszter tanár, képzőművész, író, szerkesztő, kurátor.

Szabad alkotás, önálló gondolkodás interjú Kollár Borbála dekoratőrrel
Egy portrékép, 5 kérdés · 10. January 2021
Kollár Borbálára először egy kiállítás látogatása közben figyeltem fel. Ha jól emlékszem, a Ludvig Múzeumban láttam futólag, a LUDWIG GOES POP + THE EAST SIDE STORY (2015. október 9. – 2016. január 3.) című kiállításán, a nyitás utáni napokban. Körülbelül egy héttel később találkoztunk újra egy művészettel kapcsolatos előadássorozaton, aminek ő is hallgató résztvevője volt. ...

"Egy csipet torta" interjú Horváth Alexandrával
Egy portrékép, 5 kérdés · 27. December 2020
Horváth Alexandrát, az "Egy csipet torta" megálmodóját kérdeztem az "Egy portrékép, 5 kérdés" következő részében.

Egy kanadai kiállításon szereplő elektrográfiám részletei
grafika · 25. December 2020
A következő sorozatom vagy ha úgy tetszik, ezek a variációk egy ottawai kiállítás felhívására készültek. A címe: Kapcsolódás I.-XI. Egy sorozatban az az izgalmas, hogy ugyanaz vagy legalábbis nagyon hasonló elemekből több kép készül, amik nem sokban különböznek, mégis a jelentésük egy kevés formai változtatástól akár az ellenkezőjére is megváltozhat. Izgalmas játék ez.

grafika · 27. September 2020
Csak egy példa rá, hogy miért nézd meg a tervezett grafikákat szürkében (fekete-fehérben) is?

Egy portrékép, 5 kérdés · 27. September 2020
A mai interjú rendhagyónak mondható, mivel megfordultak a szerepek. Volt egyetemi Mesteremmel Ország Lászlóval beszélgettem, mikor megkérdezte, én miért nem szerepelek a sorozatban. Én? - kérdeztem vissza. Igen. - felelte. Sokáig vakargattam a fejemet, mire végül rábólintottam. Ennek egyetlen célja volt, hogy itt is legyen okom elmondani, hamarosan megnyílik a következő önálló kiállításom, ami számomra nagyon fontos mérföldkőnek számít az alkotói munkásságomban. És most jöjjenek a kérdések.

Show more